Golfbanen in Nederland

Op deze pagina bieden wij een uitgebreid overzicht van alle golfbanen in Nederland.

Golfbanen per provincie

Alle golfbanen in Nederland

Op deze pagina vind je alle golfbanen in Nederland. We bieden je een overzicht van golfbanen Nederland en geven je informatie over de Nederlandse golfbanen per provincie. De beste golfbanen van Nederland in de top-50 golfbanen en natuurlijk de ranking. Ook besteden we aandacht aan de mooiste golfbanen van Nederland. We hebben een overzichtelijke kaart waar je deze golfbanen kunt vinden.

Hoeveel golfbanen zijn er in Nederland?

Er zijn in Nederland ongeveer 250 golflocaties – van kleine 9-holes par-3 banen tot grote complexen met twee 18-holes banen. Het aantal golfclubs in Nederland is bijna 275.

Waar kan ik golfen zonder GVB?

Maar wat nou als je gewoon een keer een balletje wilt slaan om te testen of golf iets voor jou is? Uiteraard kan je bij 95% van de golfbanen gebruik maken van de driving range (tegen betaling). Op een driving range kun je voor een paar euro een emmer ballen aanschaffen en zo hard slaan als je wil. Wil je een keer proberen om echt van het gras te slaan? Dat kan ook!

Gelukkig voor de nieuwe golfers zijn er ook veel golfbanen waar je kan spelen zonder een GVB/Handicap-54. Op deze manier kan je gemakkelijk kennismaken met het golfspel, zonder dat je een golfexamen hoeft af te leggen. Ons advies: probeer zeker eens vrijblijvend een rondje te spelen op een van deze banen!

Bekijk de golfbanen zonder GVB/handicap-54.