Hoe heet een met zand gevulde hindernis op een golfbaan?

Veel golfers hebben er een hekel aan als ze zich in de zandhindernis op de golfbaan bevinden. Het is voor veel golfers een moeilijke taak om de bal op de gewenste manier uit de zandhindernis te krijgen.

Bunkers, of zand hindernissen kunnen vele verschillende vormen hebben.

Zo zijn er zand hindernissen die zo’n beetje gelijk zijn aan het oppervlak van de golfbaan. Echter, vind je ook zand hindernissen die tot wel drie of vier meter diep zijn. Geloof ons, het is geen pretje om uit deze hindernis te komen.

Waar vind je zand hindernissen op een golfbaan?

Zand hindernissen, ook wel bunkers genoemd, kunnen gevonden worden op alle plekken van de golfbaan. Vaak zijn deze hindernissen door de golfbaanarchitect geplaatst op strategische plekken op de baan waardoor golfers aan het twijfelen worden gebracht.

Zand hindernissen of bunkers op de golfbaan

Als de golfbal in een zandhindernis rolt, kan dit vaak tot vervelende gevolgen leiden. In dit opzicht kunnen zand hindernissen golfers aan het denken zetten over alternatieve clubkeuzes of zelfs hoe ze de bal moeten raken om deze weer op de fairway te krijgen.

Zand hindernissen op de fairway

De fairway is één van de plaatsen waar je regelmatig zand hindernissen tegenkomt. De fairway is de plaats waarop je je bal speelt vanaf de afslagplaats tot aan de green. Rond de fairways en voornamelijk aan de randen van de fairways liggen veel zand hindernissen. De grootte, het aantal en de diepte van de hindernissen verschillen erg per hole.

Zand hindernissen rondom de green

Rondom de greens vind je vaak nog meer zand hindernissen. De hindernissen vormen een bedreiging voor spelers die de greens proberen aan te spelen. Wanneer er aan de linker- en rechter voorkant van een green zand hindernissen zichtbaar zijn dan is het al een stuk lastiger, voor de gemiddelde golfer, om de green op de green te spelen.

Verdwijnende zand hindernissen op de golfbaan

Zand hindernissen zijn een verdwijnend soort op de golfbaan, net als dinosauriërs zo zou je kunnen zeggen. Zand hindernissen of bunkers zijn een uitstervend ras op de golfbaan. En dat doen pijn. Golfbanen die door architecten volgens een bepaalde lay-out zijn ontworpen worden ontdaan van hun beveiliging en bescherming.

Alsof je een kasteel bouwt en beslist de muren weg te halen. Ze zouden je voor gek verklaren. En toch wordt het gedaan.

Want ja, bunkers zijn helaas duur in onderhoud. Maar de baan, de golfbaan, is toch heilig voor een golfvereniging?

Inhoudsopgave

Recente artikelen

Wat heb je nodig om te beginnen met golfen?

Wat heb je nodig om te beginnen met golfen?